Συμμετοχή του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π. στον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών και στον Απολογισμό της Αντιπυρικής Περιόδου του Πυροσβεστικού Σώματος για το 2016

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στον εορτασμό της ημέρας Πεσόντων Πυροσβεστών και στον Απολογισμό Αντιπυρικής Περιόδου του Πυροσβεστικού Σώματος για το 2016.

Στην τελετή εορτασμού που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Κ.Ε. στο Χαλάνδρι, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Καπέλιου και σύσσωμης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, στη μνήμη των ηρωικών πυροσβεστών, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

123

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της Αντιπυρικής Περιόδου για το 2016, στη διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οφείλουμε τιμή και σεβασμό στους Πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον.  Εκτελούν δύσκολη αποστολή σε δύσκολες συνθήκες προστατεύοντας ανθρώπους, περιβάλλον και περιουσίες με αυταπάρνηση και γενναιότητα. Ο Σύνδεσμος μας ήταν, είναι και θα είναι παρών να παράσχει αρωγή στο Πυροσβεστικό Σώμα, όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη».

124

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη για τη συμβολή του στην επίλυση του θέματος που είχε προκύψει το καλοκαίρι με τους ΚΑΠ Πυρασφαλείας και ζήτησε την οριστική επίλυση του ζητήματος με πάγια νομοθετική ρύθμιση, καθώς το συγκεκριμένο άρθρο είχε περιληφθεί στο Προνομοσχέδιο πριν τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.  Ζήτησε επίσης από τον κ. Καπάκη να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί η διάρκεια των συμβάσεων εργαζομένων στην Πυρασφάλεια κατά την καλοκαιρινή περίοδο από 3μηνα σε 5μηνα και κατέληξε:

«Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους στην Πολιτική Προστασία για την καλή δουλειά που έγινε στην φετινή Αντιπυρική Περίοδο, το Πυροσβεστικό Σώμα, τους Δήμους, τους εργαζομένους και τους εθελοντές για το αποτέλεσμα που πετύχαμε.  Συνεχίζουμε με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς ώστε να είμαστε έτοιμοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση και των εκτάκτων αναγκών της χειμερινής περιόδου και φυσικά από σήμερα για την επόμενη αντιπυρική περίοδο».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.