Συμμετοχή του Προέδρου του ΣΠΑΠ στις εργασίες του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ

Στις εργασίες του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) με θέμα: «Πρόληψη στην Υγεία με Πρωταγωνιστές τους Δήμους» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μήλου και το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις 8 & 9 Ιουλίου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 30ού ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Μήλου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, πολλών Δημάρχων,της Συμβούλου Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Μαρίνας Σταυράκη-Πατούλη και πλήθους κόσμου.

20160708_210920

Παράλληλα με τη συνδρομή και της Αυτοδιοίκησης εγκαινιάσθηκε και επαναλειτούργησε το πρόσφατα αναστηλωθέν και αναπαλαιωθέν Αρχαίο Θέατρο της Μήλου, με την παράσταση “Διάλογοι των Μηλίων” του Θουκυδίδη αποδεικνύοντας ότι όταν συνδυάζεται ο πολιτισμός με την παιδεία, παράγεται σημαντικό έργο.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ φέρνει και πάλι την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την προάσπιση της υγείας των πολιτών. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η συμβολή της Αυτοδιοίκησης στον κοινωνικό τομέα της υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Καθίσταται δε ακόμη πιο σημαντική στη νησιωτική χώρα και σε άλλες απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές, που έχουν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω των ΚΕΠ Υγείας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

20160708_214532-1

Συγχαρητήρια στην ΚΕΔΕ και στον Πρόεδρό της για την υλοποίηση και συνεχή επέκταση του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. με ήδη 187 δήμους να συμμετέχουν στο δίκτυό της».

 

Από το ΓραφείοΤύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.