Σε δύο περιστατικά καταστολής πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στο Πάτημα Χαλανδρίου και στο Πικέρμι συνέδραμε με εθελοντές και οχήματα ο ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) επενέβη πολύ γρήγορα και συνέδραμε το Πυροσβεστικό Σώμα με εργαζομένους, εθελοντές και οχήματα στην κατάσβεση δύο πυρκαγιών που σημειώθηκαν την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στο Πάτημα Χαλανδρίου και το Πικέρμι αντίστοιχα.

thumb_IMG_2003_1024

Ειδικότερα, στην πρώτη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Πάτημα Χαλανδρίου βρέθηκαν αμέσως οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, υδροφόρες και οχήματα του ΣΠΑΠ και της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, τα οποία κατάφεραν άμεσα να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Στο τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου Δημήτρης Χριστουλάκης και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας και μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης.

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ρεύμα της ανόδου, στο ύψος του Πικερμίου. Στο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, επενέβη το Πυροσβεστικό Σώμα, με 25 πυροσβέστες και 10 οχήματα. Έφθασαν επίσης άμεσα, κλιμάκιο του ΣΠΑΠ με 3 οχήματα που βρισκόταν σε επιφυλακή με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, τμήματα της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων Αρτέμιδας και από πλευράς εθελοντικών ομάδων η ΕΟΜΑΚ και η ΕΘΟΡΠ και συνέδραμαν σημαντικά στο έργο της κατάσβεσης με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πριν πάρει απειλητικές διαστάσεις.

thumb_IMG_2001_1024

Παρόντες στο σημείο της φωτιάς, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας και μέλος της ΕΕ του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Λάμπρου, ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Αντώνης Παλπατζής και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής Αναστάσιος Γιώτης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης για άλλη μια φορά επενέβησαν άμεσα, ώστε να βοηθήσουν το Πυροσβεστικό Σώμα στο έργο του σε δύο συμβάντα σήμερα. Ο ΣΠΑΠ συνέδραμε στην επιχείρηση κατάσβεσης με οχήματα και εθελοντές, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή των Δήμων. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους για τη συλλογική προσπάθεια και την αγαστή μας συνεργασία που για άλλη μία φορά υπήρξε άκρως επιτυχής!

thumb_IMG_2004_1024  thumb_IMG_2002_1024

Θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση για τυχόν άλλα περιστατικά, τόσο στο Πεντελικό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων Μελών μας, ειδικά σε μέρες σαν τη σημερινή που το επίπεδο επιφυλακής 4 στο οποίο βρισκόμαστε επιβάλλει πολύ μεγαλύτερη προσοχή. Καλώ όλους τις ημέρες που έχουμε τέτοιες συνθήκες να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην έχουμε άλλα δυσάρεστα περιστατικά».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.