ΣΠΑΠ: Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ και το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά και στο περιβάλλον, διοργάνωσε ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.), της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας – Πικερμίου (ΕΘ.Ο.Ρ.Π.), του Συλλόγου ΕΡΙΚΕΙΑ και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

   thumb_IMG_2339_1024

Κατά τη διάρκεια της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μικρές κατασκευές, να παίξουν, να παρακολουθήσουν βιωματική παρουσίαση, πειράματα και εργαστήρια για το περιβάλλον.

thumb_IMG_2358_1024

Κορυφαία στιγμή στην εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο ήταν η επίδειξη πυρόσβεσης με Πυροσβεστικό όχημα, όπου οι «μικροί πυροσβέστες» παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε επίδειξη από τους εθελοντές της ΕΘ.Ο.Ρ.Π. και του Σ.Π.Α.Π. στα σταθμευμένα υπερσύγχρονα οχήματα του ΣΠΑΠ και του Δήμου Ραφήνας.

thumb_IMG_2368_1024  thumb_IMG_2489_1024

Στη συνέχεια με την επιμέλεια του Συλλόγου ΕΡΙΚΕΙΑ ακολούθησε περίπατος στον καταρράκτη του Ντραφίου της Πεντέλης ή αλλιώς καταρράκτη Βαλανάρη, ονομασία που αποδίδεται στο δάσος των βελανιδιών που κυριαρχούσε κάποτε στους γύρω λόφους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκτός του Προέδρου του ΣΠΑΠ και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, οι Αντιδήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου Αντώνης Παλπατζής και Γιώργος Κοκκόλης, η Δημοτική Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου Σίσσυ Κατσούδα, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Πικερμίου Άγγελος Χοβαρδάς, Φίλιππος Αναστασίου και Κλαίρη Λιάβα και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας.

thumb_IMG_2717_1024   thumb_IMG_2582_1024

Κατά τη διάρκεια της γιορτής ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη η χαρά μας όταν υλοποιούμε δράσεις που ενεργοποιούν τη δημιουργικότητα και την ανταλλαγή ιδεών οδηγώντας σε νέες γνώσεις τα μικρά παιδιά.  Σε αυτές μας τις δράσεις συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους-Μέλη του Συνδέσμου μας και σήμερα είμαστε εδώ σε συνεργασία το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, για να δώσουμε χαρά στα παιδιά που ήρθαν να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο στόχος των περισσότερων δράσεων που πραγματοποιούμε για τους μικρούς μας φίλους, είναι να καταφέρουμε να αποκτήσουν τα παιδιά μας περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ώστε αύριο να διαφυλάξουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Αλλά η μεγαλύτερη ευθύνη μας είναι να μάθουμε τις νέες γενιές, τα παιδιά μας να φροντίζουν και να προστατεύουν το περιβάλλον, κυρίως σε ηλικίες Δημοτικού Σχολείου, στις οποίες τα παιδιά διαμορφώνουν χαρακτήρα και πολύ πιο εύκολα αποδέχονται και αφομοιώνουν αξίες.

thumb_IMG_2522_1024  thumb_IMG_2529_1024

Εμείς στον ΣΠΑΠ έχουμε καταφέρει να συμμετέχουν στις εθελοντικές μας δράσεις ένας σημαντικός αριθμός παιδιών σε συνεργασία με τα Σχολεία και τα Συστήματα Προσκόπων, διότι προσπαθούμε να συνδυάζουμε σειρά δράσεων και δραστηριοτήτων, όπως αναδασώσεις, ποτίσματα, ανακύκλωση και άλλες εποχιακές δράσεις με τη διασκέδαση και το παιχνίδι.

thumb_IMG_2501_1024  thumb_IMG_2483_1024

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την οποία γιορτάζουμε σήμερα, είναι απλά μία συμβολική ημέρα, που η ουσιαστική της σημασία υλοποιείται καθημερινά από όλους μας. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων γονέων και παιδιών στην κατεύθυνση τους Εθελοντισμού, της προσφοράς, της προστασίας του Περιβάλλοντος, ώστε να καταφέρουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα φυσικό περιβάλλον, πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο, πιο βιώσιμο από αυτό που παραλάβαμε.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της γιορτής, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, τη NOYNOY Friesland, την Αρτοποιία The Bakers, τα σούπερ Μάρκετς: Σκλαβενίτης, και ΑΒ Βασιλόπουλος και την Αρτοποιία Στεργίου».

thumb_IMG_1875_1024  thumb_IMG_1873_1024  thumb_IMG_1874_1024

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.