Πλήρωση εγκαταλελειμμένης Δεξαμενής νερού στο Δασαμάρι από τον ΣΠΑΠ

Πριν 5 μέρες δημοσιεύσαμε καταγγελία που αφορούσε την εγκατάσταση μελισσιών γύρω από μια δεξαμενή νερού σε δασική έκταση στο Δασαμάρι. Σημειώναμε δε ότι η δεξαμενή αυτή «μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται και για έκτακτες ανάγκες πυρόσβεσης».

Για το θέμα ανταποκρίθηκαν άμεσα και ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά, το Δασαρχείο Πεντέλης και ο ΣΠΑΠ. Υπάλληλοι του Δασαρχείου επισκέφθηκαν τον χώρο και κατέγραψαν τους αριθμούς μητρώου των κυψελών ώστε να ειδοποιήσουν τους μελισσοκόμους να απομακρύνουν τα μελίσσια τους όπως ορίζουν οι αντίστοιχες αγρονομικές και πυροσβεστικές διατάξεις. Κάνοντας έναν επιτόπιο έλεγχο στη δεξαμενή διαπιστώθηκε ότι ήταν άδεια. Την επόμενη μέρα ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, φρόντισε να στείλει υδροφόρα που γέμισε πλήρως την υδατοδεξαμενή (16 κ.μ.).

IMG_20160426_101524

IMG_20160426_100103

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο φορείς, ΣΠΑΠ και Δασαρχείο Πεντέλης, που έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την πυροπροστασία της περιοχής, καθώς και τους Εθελοντές του ΣΠΑΠ, Πολύβιο Γεωργάκη και Γιάννη Σιώμο, για τη βοήθειά τους στην πλήρωση της δεξαμενής.

 

Πηγή: Δασαμάρι S.O.S.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.