Ο ΣΠΑΠ με εθελοντές και οχήματα στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Κτήμα Βορρέ στο Μαρούσι

Με την έγκαιρη και ακαριαία επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δήμου Αμαρουσίου και του ΣΠΑΠ, απετράπη έγκαιρα και αποτελεσματικά, η εξάπλωση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αποθήκη επί της οδού Σαπφούς, εντός του κτήματος Βορρέ στο Μαρούσι.

25a9  25a8

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησε το Πυροσβεστικό Σώμα με 15 πυροσβέστες και 5 οχήματα, τα οποία ενισχύθηκαν από εθελοντές, εργαζομένους και δύο οχήματα του ΣΠΑΠ, 3 οχήματα και εργαζομένους του Δήμου Αμαρουσίου και την Εθελοντική Ομάδα της Εκάλης. Παρόντες στον τόπο της πυρκαγιάς ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η επιφυλακή είναι αναγκαία ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Μία απροσεξία σε εργασίες ηλεκτροκόλλησης ήταν αρκετή για να απειληθεί μία περιοχή του Αμαρουσίου μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης. Εργαζόμενοι, εθελοντές και οχήματα του ΣΠΑΠ έφθασαν έγκαιρα για να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δήμο Αμαρουσίου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως και στους εργαζομένους και εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου, του Σ.Π.Α.Π. και της Εθελοντικής Ομάδας Εκάλης για την επιτυχή προσπάθεια που κατέβαλαν. Ο Σ.Π.Α.Π. θα συνεχίσει να βοηθά σε κάθε προσπάθεια διάσωσης του δασικού μας πλούτου. Η επιφυλακή μας συνεχίζεται απρόσκοπτη μέχρι το πέρας της αντιπυρικής περιόδου ώστε να είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε κάθε δύσκολη περίσταση».

25ad  25ab

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.