Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ στην ενημερωτική συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΔΑ με την Αναπληρώτρια Υπουργό Απασχόλησης για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στην ενημερωτική συνάντηση που είχε το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ, με την παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου, και αφορούσε τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού σε αυτά, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου και πολλών αιρετών της Αττικής.

Όπως τόνισε στην εισαγωγική του παρέμβαση ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Ηρακλής Γκότσης η συνάντηση αυτή έγινε, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το πως πρέπει να οργανωθεί η όλη διαδικασία, για τα άτομα θα οποία θα απασχοληθούν στη δράση αυτή, στην οποία ήδη κάποιοι δήμοι έχουν ενταχθεί πιλοτικά.

IMG_3709

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναλύοντας τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΔΑ, έκανε λόγο για αλλαγές που θα γίνουν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως τα έργα που θα υλοποιηθούν θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένα ως διακριτές και μετρήσιμες παρεμβάσεις και να έχουν υποστηρικτικό ρόλο για τους ανέργους.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, στην παρέμβαση του τόνισε την αναγκαιότητα να συμμετέχουν και οι Σύνδεσμοι των Δήμων στο πρόγραμμα.

«Το αίτημα μας για συμμετοχή των Συνδέσμων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, είναι μικρό σε σχέση με το σύνολο. Αποτελεί όμως σημαντική λύση στο θέμα της στελέχωσης των Συνδέσμων προκειμένου να φέρουν σε πέρας με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το δύσκολο και πολυποίκιλο έργο που επιτελούν. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να συμπεριληφθούν και οι Σύνδεςμοι στο πρόγραμμα, προκειμένου και οι ανάγκες μας σε προσωπικό να καλυφθούν, αλλά και να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας. Οι Σύνδεσμοι των Δήμων θα είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια της Πολιτείας που θα συμβάλλει στην δημιουργία και ανάπτυξη και νέων καινοτόμων κοινωφελών προγραμμάτων που απαντούν και συμβάλλουν με αποτελεσματικότητα στην ανθρωπιστική κρίση», κατέληξε ο κ. Σιώμος.

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.