Μήνυμα του Προέδρου του ΣΠΑΠ και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την οποία γιορτάζουμε σήμερα, είναι μία συμβολική ημέρα, που η ουσιαστική της σημασία υλοποιείται καθημερινά από όλους μας. Παράλληλα η ημέρα αυτή μπορεί να σταθεί ως αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε ότι το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας είναι άμεσα συνδεδεμένο με την προστασία, τη φροντίδα και το σεβασμό προς το περιβάλλον.

Environment Day Banner logo

Την ημέρα αυτή καλούμαστε όλοι να σκεφθούμε και ενδεχομένως να αναθεωρήσουμε τις καθημερινές συνήθειες και συμπεριφορές μας που επηρεάζουν το περιβάλλον, να σκεφτούμε αν αλόγιστα καταστρέφουμε τους φυσικούς πόρους και πόσο αυτό μπορεί να στοιχίσει μελλοντικά στα παιδιά μας.

Είναι αυτονόητο ότι η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας και χρήζει συνεχούς προστασίας, διότι αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας, τόσο σήμερα όσο και μελλοντικά. Έχουμε χρέος απέναντι στις νέες γενιές να συνεχίζουμε το έργο που σήμερα επιτελούμε στον ΣΠΑΠ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως, ας γίνει λοιπόν η αφορμή για τον καθένα μας, ώστε να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη, όσο ο καθένας μπορεί.   Για εμάς στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού, επικεντρώνεται στη φροντίδα, την προστασία και την αφοσίωση στο πράσινο και στο περιβάλλον του Πεντελικού βουνού που μας περιβάλλει.

Για μας στον ΣΠΑΠ, Διοίκηση, εργαζομένους, εθελοντές, κάθε ημέρα είναι και θα συνεχίσει να είναι «Ημέρα Περιβάλλοντος».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.