Δυναμικό παρόν έδωσαν εθελοντές και εργαζόμενοι στο 2ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2016 που διοργάνωσε ο Σ.Π.Α.Π. σε αναδασωμένες περιοχές

Με τη σημαντική ανταπόκριση και συμμετοχή δεκάδων εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και την στήριξη του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών «Όλοι μαζί μπορούμε» πραγματοποιήθηκε το 2ο εθελοντικό πότισμα του 2016 στις περιοχές του Πεντελικού πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που δεντροφυτεύτηκαν με μεγάλη επιτυχία κατά τη χειμερινή περίοδο του 2015 και την εαρινή περίοδο του 2016.

Μαζί και πολυάριθμοι συμπολίτες μας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι μαζί με τους ανθρώπους του Σ.Π.Α.Π., βρέθηκαν στο σημείο του ποτίσματος, προκειμένου με το πότισμα να δώσουν ελπίδα και ζωή στα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες. Στην προσπάθεια χρησιμοποιήθηκαν όλα τα οχήματα του Συνδέσμου, καθώς και οχήματα από τους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Διονύσου, Κηφισιάς, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας.

IMG_3393

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Με την πολύτιμη στήριξη του ΣΚΑΪ και τη συμμετοχή των εθελοντών και των εργαζομένων του Σ.Π.Α.Π. και παρά τη ζέστη, συνεχίζουμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις και τις επιμέρους δενδροφυτεύσεις. Κανείς από εμάς δε θέλει η προσπάθεια του χειμώνα να πάει χαμένη. Ειδικά φέτος που οι δενδροφυτεύσεις στο σημείο που βρισκόμαστε έγιναν κατά κύριο λόγο από τους μαθητές της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής στις δύο πολύ επιτυχημένες αναδασώσεις που διοργανώσαμε το Δεκέμβριο και το Μάρτιο.

Τα ποτίσματα αποτελούν το δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό στάδιο της προσπάθειας που συστηματικά καταβάλουμε κάθε χρόνο για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό και το οποίο θα καταφέρουμε παρά το ότι η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη και επίμονη. Εμείς όμως είμαστε αισιόδοξοι και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας στις δράσεις μας. Σημαντική και η παρουσία της νέας γενιάς που αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο την προσπάθειά μας. Σε αυτά τα νέα παιδιά οφείλουμε να διδάξουμε την ευαισθησία και την αγάπη για το περιβάλλον και το βουνό.

IMG_3333

Ο ΣΠΑΠ θα συνεχίσει την προσπάθειά του για να πρασινίσει και πάλι την Πεντέλη. Το φθινόπωρο και το χειμώνα φυτεύουμε και αναδασώνουμε και τα καλοκαίρια είμαστε στην πρώτη γραμμή ετοιμότητας για την αποφυγή πυρκαγιών, είμαστε παρόντες σε κάθε συμβάν και παράλληλα ποτίζουμε τα μικρά δενδρύλλια που έχουμε φυτέψει τον περασμένο χειμώνα. Αυτό είναι το πλάνο μας και για φέτος, έτσι ενεργούμε και έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον.

IMG_3248

Παράλληλα με τη σημερινή δράση και λόγω των αυξημένων ανέμων και άρα της αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιά, όλα τα Πυροφυλάκια του ΣΠΑΠ είναι επανδρωμένα με πυροφύλακες και οχήματα, οι οποίοι σε 24ωρη βάση επιτηρούν το Πεντελικό. Η ενίσχυση της επιφυλακής μας στο Πεντελικό είναι πολύ σημαντική. Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση σειράς νέων Πυροφυλακίων και την ανακατασκευή παλαιοτέρων σε καίρια σημεία του βουνού, ώστε να προλαμβάνουμε κάθε ενδεχόμενο.

IMG_3269

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στήριξαν με τη συμμετοχή τους και αυτό το πότισμα στις πλαγιές του Πεντελικού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, στο Δασαρχείο Πεντέλης, στις εταιρίες και στους συλλόγους που στηρίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια, τους εργαζόμενους του Σ.Π.Α.Π και των δήμων και κυρίως στον ΣΚΑΪ που κάνει συνεχώς το καλύτερο δυνατόν για την υποστήριξη του περιβάλλοντος».

IMG_3106

Στη δράση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Λάμπρου, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Φυκίρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Γιώργος Παπαδόπουλος και η Δημοτική Σύμβουλος Βριλησσίων Κατερίνα Χρυσοπούλου.

IMG_2943

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Διονύσου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας, ενώ για κάθε ενδεχόμενο βρισκόταν στο χώρο του ποτίσματος το ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου. Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν στο πότισμα, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, η ΕΟΜΑΚ Σπάτων-Αρτέμιδας, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Ραφήνας-Πικερμίου και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

IMG_3256

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γενικό Διευθυντή του ΣΚΑΙ κ. Γιάννη Σπανολιό και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

IMG_2928

Επίσης ο Σύνδεσμος απευθύνει επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, καθώς και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΘΕΣΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και Vrilissia News. Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς της δράσης, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, και τα σούπερ μάρκετς: Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος, τις Αρτοποιίες: The Bakers, Καραμολέγκος, Βενέτης και Στεργίου, την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, τον κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Δράση Χωρίς Μεσάζοντες και το Αλλαντοποιείο «Παρθενών».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.